Goście Manufaktury mogli spróbować m.in. żeberek zapiekanych w pomidorach, pieczonej karkówki, prażoków z młodą kapustą oraz klusek z ciućkami i białym serem.
Na stoisku nie zabrakło również czegoś na lepsze trawienie. Do wyboru były m.in. bimberek, cytrynówka i tajemniczy "sen sołtysa", którego skład był pilnie strzeżoną tajemnicą twórców.
"Smaki Ziemi Łódzkiej", to nie tylko kulinaria. W osobnym sektorze, lokalni artyści prezentowali rękodzieła. Zorganizowano także przegląd pieśni i tańca ludowego "Folk-nuta", w którym wzięło udział 13 zespołów.
Na liście tradycyjnych produktów Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi są 84 wyroby z naszego regionu. To więcej, niż w woj. mazowieckim, podlaskim i świętokrzyskim.
Zobacz także: Weekend w Łodzi 13 - 14 czerwca. Zobacz, co się działo!
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?