MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śliwki jako owoce bogate w błonnik i pektyny zaliczają się...
fot. dream04/123RF

5 powodów, aby jeść śliwki świeże i suszone. Pomagają nie tylko na zaparcia, ale też przy miażdżycy i nadciśnieniu tętniczym

Pomagają obniżyć poziomu cholesterolu

Śliwki jako owoce bogate w błonnik i pektyny zaliczają się do produktów, które pomagają obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi. Badania pokazują, że jedzenie suszonych śliwek i picie soku z nich, ma realny wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu LDL oraz cholesterolu całkowitego.

Zobacz również

Śmiertelny wypadek w Tatrach Słowackich. Turysta wpadł do głębokiej szczeliny ZDJĘCIA

NOWE
Śmiertelny wypadek w Tatrach Słowackich. Turysta wpadł do głębokiej szczeliny ZDJĘCIA

W Krakowie startuje sezon na food trucki. Street Food Polska Festival powraca

NOWE
W Krakowie startuje sezon na food trucki. Street Food Polska Festival powraca

Polecamy

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje

Gdzie na Korfu kręcono serial „Durrellowie”? 12 miejsc, które fani rozpoznają od razu

Gdzie na Korfu kręcono serial „Durrellowie”? 12 miejsc, które fani rozpoznają od razu