MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że...
fot. feherandras/pixabay.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Mierz temperaturę wewnątrz większych kawałków

Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że temperatura wewnątrz produktów (zwłaszcza mięsa) przekroczyła 75 stopni Celsjusza, co zapewnia zniszczenie niebezpiecznych bakterii.

Najlepiej jednak nie piecz zbyt dużych kawałków, bo zanim ugotują się w środku, na wierzchu mogą już ulec spaleniu. Co więcej, wewnątrz mogą być pozbawione smaku!

Pamiętaj, że kawałki jedzenia powinny mieć podobne rozmiary, żeby zostały doprawione, a później upieczone w równym stopniu i czasie.

Zobacz również

Wypadek w Lubiczu Górnym. Są 3 osoby ranne. 17 strażaków brało udział w akcji

Wypadek w Lubiczu Górnym. Są 3 osoby ranne. 17 strażaków brało udział w akcji

II Zlot Zabytkowych Samochodów w Chmielnie. Oj, było na co popatrzeć!

II Zlot Zabytkowych Samochodów w Chmielnie. Oj, było na co popatrzeć!

Polecamy

Kacper Guziak z II LO w Radomsku odebrał stypendium Marszałka Województwa Łódzkiego!

Kacper Guziak z II LO w Radomsku odebrał stypendium Marszałka Województwa Łódzkiego!

Wypadek na ul. Jagiellońskiej w Radomsku. 46-letni mężczyzna trafił do szpitala

Wypadek na ul. Jagiellońskiej w Radomsku. 46-letni mężczyzna trafił do szpitala

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia