MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasolkę po bretońsku zna każdy, ale soję? Okazuje się, że te...
fot. pixabay.com/Jing

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Soja niczym fasolka po bretońsku

Fasolkę po bretońsku zna każdy, ale soję? Okazuje się, że te nasiona także można wykorzystać w przepisie. Szklankę suchej soi moczymy przez noc, następnie opłukujemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy godzinę. W zależności od wersji – mięsnej lub warzywnej, dobieramy resztę składników. W pierwszym przypadku smażymy boczek, kiełbasę i cebulkę, w drugim może to być papryka z pomidorami i czosnkiem. Zalewamy całość przecierem pomidorowym lub passatą i łączymy z soją. Przyprawiamy i gotujemy jeszcze ok. kwadransa.

Zobacz również

Mali potomkowie Polaków w Brazylii poznają tradycje przodków

NOWE
Mali potomkowie Polaków w Brazylii poznają tradycje przodków

Nasze Miasto Nad Morzem - Czytaj online!
Materiał informacyjny

NOWE
Nasze Miasto Nad Morzem - Czytaj online!

Polecamy

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy