MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Rodzinny piknik w Ogrodzie Botanicznym. ZDJĘCIA

Rodzinny piknik w Ogrodzie Botanicznym. ZDJĘCIA

Żużlowcy Wybrzeża obierają kurs na spadek

Żużlowcy Wybrzeża obierają kurs na spadek

Polecamy

Maroko i Włochy za ok. 100 zł? Szybka wyprzedaż biletów lotniczych

Maroko i Włochy za ok. 100 zł? Szybka wyprzedaż biletów lotniczych

Flisacy Dunajca: strażnicy tradycji i przyrody

Flisacy Dunajca: strażnicy tradycji i przyrody

Zaskoczenie na maturze z fizyki. Uczniowie podzieleni. „Modliłam się nad arkuszem”

Zaskoczenie na maturze z fizyki. Uczniowie podzieleni. „Modliłam się nad arkuszem”