MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Kleks podsumował w Staszowie rok artystyczny. Dali piękny popis tańca [ZDJĘCIA]

Kleks podsumował w Staszowie rok artystyczny. Dali piękny popis tańca [ZDJĘCIA]

Kłopoty mieszkańców z ul. Świerkowej w Zamościu. Prezydent „przyjrzy się sprawie"

Kłopoty mieszkańców z ul. Świerkowej w Zamościu. Prezydent „przyjrzy się sprawie"

Polecamy

Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

TYLKO U NAS
Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Rafał Dębski, przewodniczący rady miejskiej w Radomsku, zaprasza do udziału w debacie

Rafał Dębski, przewodniczący rady miejskiej w Radomsku, zaprasza do udziału w debacie