MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Czarodzieje z Kaszub wystąpią w „Pytaniu na Śniadanie”

Czarodzieje z Kaszub wystąpią w „Pytaniu na Śniadanie”

Maciej Marcisz w WiMBP w Rzeszowie

Maciej Marcisz w WiMBP w Rzeszowie

Polecamy

Co nowego w PlayStation Plus Extra i Premium? Jest z czego wybierać!

Co nowego w PlayStation Plus Extra i Premium? Jest z czego wybierać!

Kruche ciastka z pistacjami do mocnej kawy. Rozkosz do ostatniego okruszka

Kruche ciastka z pistacjami do mocnej kawy. Rozkosz do ostatniego okruszka

Gdzie na rower w Tatrach? Oto najlepsze szlaki rowerowe

Gdzie na rower w Tatrach? Oto najlepsze szlaki rowerowe