MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Tu znajdziesz lodziarnie w Nakle nad Notecią. Odkryj kuszące samkiem miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie pójść na lody w Nakle nad Notecią?
Gdzie pójść na lody w Nakle nad Notecią? krblokhin
Zobacz, gdzie znajdziesz lodziarnie w Nakle nad Notecią. Sezon letni na pewno nie może obejść się bez lodów. Trudno wyobrazić sobie słoneczny, gorący dzień bez tego orzeźwiającego deseru. Przeczytaj kilka ciekawostek o tym przysmaku. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Nakle nad Notecią.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Nakle nad Notecią

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Nakle nad Notecią

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Nakle nad Notecią? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody oferują lodziarnie w Nakle nad Notecią?

Różnorodność tego popularnego deseru jest duża. W okresie letnim na każdym kroku możemy spotkać lodziarnie podające lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Zazwyczaj lody robione są z gotowych mieszanek proszkowych z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Możemy także spotkać w Nakle nad Notecią lodziarnie, w których śladami poprzedników wykonuje się pracę z najwyższą dbałością o jakość i stosuje tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Jak wyglądały początki lodów?

Pierwsze wzmianki o deserach z owoców, mleka i lodu pochodzą ze starożytnych Chin. Lodami zajadali się także wybrani mieszkańcy starożytnej Grecji i Rzymu. Ze względu na konieczność pozyskiwania lodu z wysokich partii górskich były posiłkiem wykwintnym i unikatowym w formie dzisiejszego sorbetu.

W czasach Renesansu włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że po umieszczeniu zamkniętego pojemnika z kremem mleczno-jajecznym w naczyniu z lodem i solą zostanie on zamrożony i tak oto powstaną lody. Pierwsza prawdziwa lodziarnia pod nazwą Cafe Procope pojawiła się w 1686 roku we Francji.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na naklonadnotecia.naszemiasto.pl Nasze Miasto