W plebiscycie "Mistrzowie Smaku 2018" wśród barów druga lokata przypadła Barowi „Schabówka” ze Stobiecka Szlacheckiego, trzecie miejsce zajął Bodrum Kebab z Radomska.
Specjalnością „Schabówki”, jak sama nazwa wskazuje, jest schabowy... - Zaczęliśmy pięć lat temu, od kilku stolików i małej budki. Klienci przychodzili najpierw z ciekawości, co tutaj jest. A później zaczęli wymagać od nas coraz więcej i więcej, musieliśmy się rozbudować... I okazało się, że reklamę zrobili nam ci, którzy się u nas stołowali - opowiada Renata Chojka, żona właściciela „Schabówki”.
Klientami baru są przede wszystkim kierowcy, którzy mają się tu porządnie najeść. Dlatego porcje są duże. Nawet bardzo duże. Poza schabowym, można tu zjeść filet z kurczaka, golonkę z kością... Plus dodatki.
„Najprawdopodobniej najlepszy kebab w mieście, przygotowywany przez rodowitych Turków, z otwartą kuchnią. Można zjeść na miejscu i z dowozem do domu...” - zapraszają klientów pracownicy „Bodrum Kebab”.
Sprawdź też:
Mistrzowie Smaku Radomsko 2018: drugie i trzecie miejsce wśród kucharzy
Mistrzowie Smaku Radomsko 2018: drugie i trzecie miejsce wśród kawiarni
Mistrzowie Smaku Radomsko 2018: drugie i trzecie miejsce wśród restauracji
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?