Zakończył się powiatowy etap rywalizacji w plebiscycie "Dziennika Łódzkiego" i serwisu NaszeMiasto.pl "Mistrzowie Smaku 2018". Głosowanie odbywało się w kilku kategoriach: restauracja, kawiarnia, kelner, kucharz oraz bar/bistro. Zobaczcie kto przeszedł do finału. Głosowanie w drugim - wojewódzkim etapie rozpocznie się 6 sierpnia i potrwa do 16 sierpnia.
W kategorii Kucharz roku zwyciężył Sebastian Panicz (139 głosów), który pracuje w restauracji "Las" w Radomsku. Sebastian Panicz ma 23 lata, zawodu uczył się m. in. w Zespole Szkół Drzewnych i Ochrony Środowiska w Radomsku, uczestniczy też w wielu szkoleniach. Pracuje od pięciu lat - najpierw w kuchni Hotelu Ted, teraz w restauracji "Las".
Jak mówi, został kucharzem, bo gotowanie to jego pasja, lubi "tworzyć" w kuchni. Chętnie gotuje także dla znajomych. - Lubię zaprosić znajomych nie na jakiegoś tam schabowego, ale przygotować dla nich coś szczególnego, ekskluzywnego - mówi Sebastian Panicz. Jak przyznaje, nie ma takiego, dania, które szczególnie lubiłby przyrządzać. - Umiem zrobić wiele potraw...
Sebastian wciąż wiele się uczy i zamierza rozwijać swoje kulinarne umiejętności. Myśli też o kształceniu się w zakresie dietetyki. Odskocznią od codzienności są dla kucharza sporty ekstremalne, gdy tylko znajdzie czas uprawia motocross...
Zwycięzcy gratulujemy, a klientów zachęcamy do głosowania w wojewódzkim etapie plebiscytu "Mistrzowie Smaku". Przypominamy, już od 6 sierpnia.
GŁOSOWANIE I WYNIKI
echodnia.eu Pożegnanie Pawła Paczkowskiego z Industrii Kielce
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?