MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego,...
fot. LeFox/pixabay.com

Najlepsze produkty bogate w błonnik. Nie wszystkie są równie zdrowe i polecane! Ten błonnik na zaparcia i odchudzanie jest najlepszy

Bakterie kwasu mlekowego

Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego, takie jak napoje mleczne czy warzywne kiszonki, to cenne źródło związków wspomagających funkcjonowanie układu pokarmowego. W specjalnych przetworach probiotycznych, takich jak np. mleko acidofilne, zawarte są żywe bakterie mlekowe, które mają zdolność docierania do końcowych odcinków układu trawienia i przywracania równowagi mikroflory jelitowej. To od niej zależy zdrowe trawienie, dlatego żywność fermentowana, specjalne jogurty czy bakterie probiotyczne w kapsułkach są zalecane jako stały element zdrowej diety.

Zobacz również

Tomasz Malinowski z Radomska zbiera pieniądze na domową windę. Potrzebna pomoc

Tomasz Malinowski z Radomska zbiera pieniądze na domową windę. Potrzebna pomoc

Zakończenie roku szkolnego w tarnobrzeskiej "dziesiątce". Dyplomy dla najlepszych

NOWE
Zakończenie roku szkolnego w tarnobrzeskiej "dziesiątce". Dyplomy dla najlepszych

Polecamy

Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!

O TYM SIĘ MÓWI
Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!

Utrudnienia w ruchu w związku z Wyścigiem „Solidarności” w powiecie radomszczańskim

Utrudnienia w ruchu w związku z Wyścigiem „Solidarności” w powiecie radomszczańskim

Kierowca bmw pędził 145 km/h w Strzałkowie. 38-latkowi zatrzymano prawo jazdy

Kierowca bmw pędził 145 km/h w Strzałkowie. 38-latkowi zatrzymano prawo jazdy