Obok gościa specjalnego imprezy, Magdy Gessler, o tradycyjnej, a zarazem zdrowej kuchni mówiła Aneta Chylińska-Frątczak, lekarz z Centrum Leczenia Otyłości SABA w Łodzi. W rozmowie udział wzięła także dziennikarka kulinarna Monika Kucia-Sadecka, autorka, recenzentka, degustatorka.
W debacie wziął także udział Grzegorz Zieliński - znakomity łódzki restaurator, który swoje korzenie ma właśnie w Radomsku. W swojej najstarszej restauracji "Dworek" w Łodzi serwuje gościom radomszczańską zalewajkę.
Głos w dyskusji zabrał też Wiesław Wróblewski, prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, Członek Euro-Toques Polska, organizator i współorganizator festiwali kulinarnych, znany z promowania kuchni regionalnej Beskidów i nie tylko.
Filmy i zdjęcia z III Festiwalu Zalewajki w serwisie: III Ogólnopolski Festiwal Zalewajki Radomsko 2012 [ZDJĘCIA+FILMY]
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?