Konkurs odbył się w miniony weekend podczas Targów Naturalnej Żywności "Natura Food" organizowanych w łódzkiej hali EXPO.
W konkursie rywalizowało czterdzieści wyrobów. Zalewajkę przygotowali kucharze z restauracji Malutkie Resort, laureaci głównej nagrody wrześniowego Ogólnopolskiego Festiwalu Zalewajki.
- Zgłoszone produkty oceniała komisja konkursowa pod przewodnictwem kucharza i dziennikarza Carlosa Gonzaleza Tejery. Pod uwagę brano wiele kryteriów, m.in. estetykę i sposób prezentacji, związek z tradycją i z regionem, walory smakowe i użyte surowce - informuje Sławomir Przybyłowicz, rzecznik prasowy Urzędu Miasta Radomska.
W nagrodę nasza zalewajka dostała prestiżową statuetkę "Tygielek Smaków". Otrzymała też certyfikat Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, którego pracownicy przebadali wszystkie produkty, na bazie których ugotowano tę smakowitą zupę.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?