Radomszczańska zalewajka okazała się najbardziej popularną tradycyjną potrawą Ziemi Łódzkiej. W ankiecie internetowej przeprowadzonej 24 sierpnia na stronie radia RMF FM zalewajka zdobyła aż 64% głosów.
Na kolejnych miejscach znalazły się:
Kugiel z Przedborza - 27%
Tatarczuch z Radomska - 4%
Ratafia z Eufeminowa - 1%
Kwas chlebowy - 1%
Obrowska zupa chrzanowa - 1%
Piernik z marchwi - 1%
Plendze kartoflane z Wójcina - 1%
Kapłonek z Gałkowa - 0%
Polewka gruszkowa z Gałkowa - 0%
W sumie oddano 432 głosów.
Źródło: www.rmf24.pl
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?