- Radomszczański specjał już wkrótce może pojawić się w menu restauracji trzech łódzkich hoteli: Centrum, Światowit i Mazowiecki - mówi Sławomir Przybyłowicz, rzecznik prasowy Urzędu Miasta Radomska.
Szefom tych hoteli przypadł do gustu smak radomszczańskiej zalewajki prawdopodobnie podczas październikowych targów naturalnej żywności, które odbywały się właśnie w Łodzi. Warto przypomnieć, że wtedy zalewajka z Radomska zajęła pierwsze miejsce w konkursie "Tygielek Smaków 2010" w kategorii - gotowe dania i potrawy.
- Jesteśmy przekonani, że nasz lokalny specjał będzie smakował gościom hotelowym, którzy zdecydują się go skosztować - twierdzą urzędnicy z radomszczańskiego magistratu, którzy od kilku miesięcy promują zalewajkę.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?