MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Robert Sowa o Festiwalu Zalewajki w tygodniku "Uważam Rze"

mk
Archiwum UM w Radomsku
W najnowszym tygodniku „Uważam Rze”, Robert Sowa, ceniony mistrz kuchni wymienia radomszczański festiwal zalewajki wśród znanych regionalnych imprez kulinarnych, takich jak święto serów w Zakopanem, festiwal kwaśnicy w Żywcu czy wina w Zielonogórskim.

Robert Sowa podkreśla, że turystyka kulinarna, czyli wyjazdy, których głównym celem jest poznawanie kuchni regionów, jest w Polsce coraz bardziej popularna. Według niego Polacy chętnie podróżują po to, by zjeść coś ciekawego. Z jednej strony wyjeżdżają za granicę - łącząc zwiedzanie z poznawaniem smaków innych kultury, a z drugiej kupują coraz więcej lokalnych przysmaków.

- Mamy mnóstwo znakomitych i bardzo popularnych imprez kulinarnych: Dźwirzyno organizuje Festiwal Flądry, Łeba Święto Pomuchla, czyli dorsza w gwarze kaszubskiej, Hel - śledzia, Zielonogórskie - wina, Zakopane - serów, Inowrocław - Festiwal Gęsiny, Żywiec - Kwaśnicy, a Radomsko - zalewajki - czytamy w "Uważam Rze".

Ogólnopolski Festiwal Zalewajki w tym roku odbędzie się już po raz trzeci.
- Tym razem wszystkim uczestnikom wydarzenia zaprezentowane zostaną tradycyjne potrawy województwa łódzkiego, a o dobry smak i zabawę zadbają znakomici goście - zapewnia Anna Jadachowska z UM w Radomsku. Festiwal zaplanowano na 9 września.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Robert Sowa o Festiwalu Zalewajki w tygodniku "Uważam Rze" - Radomsko Nasze Miasto

Wróć na radomsko.naszemiasto.pl Nasze Miasto