Do tegorocznej edycji Uniejowskiego Festiwalu Smaków włączyło się 12 lokali. Ich festiwalowe propozycje to 12 dań głównych na bazie lub z dodatkiem grzybów oraz 10 deserów na bazie lub z dodatkiem śliwek. Będą one serwowane w porcjach degustacyjnych, za które zapłacicie od 5 zł do 6 zł.
Degustacja w restauracjach będzie możliwa w sobotę 22 sierpnia w godzinach 12-20 oraz w niedzielę 23 sierpnia w godzinach 12-18.
Po skonsumowaniu wybranych festiwalowych dań można zagłosować w Paszporcie Degustatora na najlepsze danie główne i/lub najlepszy deser.
To właśnie dzięki głosom degustatorów wyłonione zostanie najsmaczniejsze danie główne oraz najsmaczniejszy deser, a zwycięskie restauracje otrzymają nagrody: „Lilię Smakosza 2020”, a także tytuł „Najbardziej Apetycznego Miejsca VII Uniejowskiego Festiwalu Smaków 2020”.
W galerii zdjęć przedstawiamy tegoroczne propozycje festiwalowych dań. Zapraszamy do oglądania.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?