3 kwietnia w Publicznej Szkole Podstawowej nr 7 w Radomsku zorganizowano II Międzyszkolne Warsztaty Integracyjne pod hasłem "Kulinarna podróż zmysłów". W ramach wydarzenia zajęcia plastyczne poprowadziła Iga Borowiecka-Grzywacz, uczestnicy wykonywali kolorowe motyle. Był też spektakl i zabawy taneczne. Potem na warsztaty kulinarne zaprosiła Jagoda Grzejszczak (Jagodowa Babeczka), uczestniczka programu "Bake Off". Uczestnicy przygotowywali cake pops.
- Na początek opowiadam krótką historię o kogucie Asperze, to opowieść o indywidualizmie i akceptacji samego siebie. Jest to zarazem wprowadzenie do zajęć, podczas których wykonujemy kolorowe koguciki z ciasta, piórek i cukierków - mówi Jagoda Grzejszczak.
Na warsztaty "siódemka" zaprosiła uczniów kilku radomszczańskich szkół.
- Warsztaty już po raz drugi organizujemy z okazji Dnia Autyzmu. Dzisiaj chodzi przede wszystkim o integrację, akceptację i tolerancję. Razem pracują dzieci zdrowe i te ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi – wyjaśnia Karolina Wolska, nauczycielka z PSP 7, jedna z organizatorek warsztatów. - Udział w zajęciach biorą dzieci z PSP 2, 3, 8, 9, osoby ze Środowiskowego Domu Samopomocy i Harcerska Drużyna Nieprzetartego Szlaku „Tacy Sami” z SOSW.
Czytaj więcej o prowadzącej warsztaty:
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?