Warsztaty kulinarne „Ryba bez ości coraz częściej niech gości” odbyły się w Zespole Szkół Drzewnych i Ochrony Środowiska. Zorganizował je Związek Narodowy Centrum Narodowe Młodych Rolników.
Zajęcia, w których wzięło udział 30 uczniów z drugich i trzecich klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych obejmowały wykład zaznajamiający z gatunkami ryb oraz pokaz przygotowania dania przez kucharza Iwonę Gonerę. Uczniowie mieli również okazję, by własnoręcznie przyrządzić pieczone filety z pstrąga doprawiane masłem czosnkowym i pieprzem cytrynowym.
- Jeżeli takie akcje będą dalej prowadzone, myślę, że w przyszłym roku znów przystąpimy do tego projektu- mówi Agnieszka Łukomska, dyrektor ZSDiOŚ.
Zajęcia zakończyła degustacja dań oraz poczęstunek rybny.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?