Od niedzieli, 7 marca, w Muzeum Regionalnym w Radomsku można oglądać wystawę "Toruńskie pierniki" ze zbiorów Muzeum Okręgowego w Toruniu. Ale poza oglądaniem eksponatów, można również samodzielne przygotować i upiec ciasto. O tym, że nie jest to łatwa sztuka przekonali się m.in. Zuzia i Olek z Radomska.
Ciasto należy odpowiednio wyrobić, przygotować, umieścić w specjalnej foremce, a następnie odpowiednio przykroić specjalnym drewnianym nożem. Nie trzeba dodawać, że zabawy jest przy tym sporo. Przygotowane ciasto trafia następnie do pieca, a następnie wyjeżdża z niego toruński piernik. Który można, jeszcze ciepły, zabrać ze sobą do domu.
Zmarł Jan Ptaszyn Wróblewski
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?