9 lutego z barze Belfast w Radomsku odbyła się druga edycja kulinarnej imprezy „Fest w Porę” organizowanej przez dwie radomszczanki Adę Lewandowską i Agnieszkę Szydziak.
Tym razem uczestnicy podczas warsztatów mogli dowiedzieć się jak przekonać do jedzenia „Tadka Niejadka” oraz na czym powinien polegać wiosenny żywieniowy detoks. Dzieci wzięły udział w warsztatach plastycznych. Imprezie towarzyszył jarmark różnorodności , czyli smakołyki i rękodzieło radomszczan. Można było podziwiać i kupić malowane koszulki, fantazyjne muchy, ręcznie wykonaną biżuterię Igi Borowieckiej-Grzywacz, Marty Margoły i Patrycji Dziadkiewicz, a także kozie mleko, domowe chleby i pierogi z kreatywnymi farszami. Była też wystawa fotografii Seweryna Klęka oraz malarstwa Igi Borowieckiej-Grzywacz.
Przez cały czas trwania imprezy działał bar z daniami przygotowanymi z lokalnych i sezonowych składników, były m. in. jarskie flaczki z boczniakiem, biały krem jabłkowo- selerowy z ziołowymi grzankami, babka z kaszy gryczanej z sosem z leśnych grzybów oraz surówkami z jarmużu i kapusty kiszonej, szarlotka owsiana z cynamonem i tarta z masą makową.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?