MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dodatek miodu, cukru czy piwa wzbogaca marynatę w cukry,...
fot. feherandras/pixabay.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Ostrożnie dodawaj słodkie składniki

Dodatek miodu, cukru czy piwa wzbogaca marynatę w cukry, które przy pieczeniu ulegają karmelizacji, nadając produktom piękny kolor i jeszcze lepszy smak. Nie może być ich jednak za dużo, żeby nie uległy przypaleniu. Chroni przed tym powolne pieczenie produktów w niższej temperaturze i ew. dopiekanie w wyższej.

Zobacz również

GORĄCY TEMAT
Bańka straszy Amerykanów wykluczeniem ich ze struktur WADA

Burze w Świętokrzyskiem. Ulewy, silny wiatr, powalone drzewa

Burze w Świętokrzyskiem. Ulewy, silny wiatr, powalone drzewa

Polecamy

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Wakacyjne niedziele muzealne w Muzeum Regionalnym i Zagrodzie Tatarskiej

Wakacyjne niedziele muzealne w Muzeum Regionalnym i Zagrodzie Tatarskiej

Nowe łóżka dla Szpitalnego Oddziału Ratunkowego w Radomsku

Nowe łóżka dla Szpitalnego Oddziału Ratunkowego w Radomsku