MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona...
fot. pixabay.com/Pantanea_

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Zupa z bobu

Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona posypane solą to rarytas okresu wiosenno-letniego. Warto wiedzieć, że na bazie tego smaku mogą powstać inne dania, np. zupa. Potrzebujemy 1 litra bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego. Obrany bób (najlepiej ok. 300 g) podsmażamy z cebulą i ząbkiem czosnku i dodajemy do gotowego wywaru. Gotujemy ok. pół godziny, po tym czasie możemy zmiksować całość lub odjąć część nasion, zmiksować resztę i dołączyć bób w całości.

Zobacz również

Podsumowanie akcji "Operacja Czysta Rzeka Radomka". Ile śmieci zebrano?

Podsumowanie akcji "Operacja Czysta Rzeka Radomka". Ile śmieci zebrano?

Triathlonistka z Bydgoszczy Roksana Słupek jedzie na igrzyska do Paryża

Triathlonistka z Bydgoszczy Roksana Słupek jedzie na igrzyska do Paryża

Polecamy

Polska powinna przyjąć euro? Tak odpowiada większość z nas

Polska powinna przyjąć euro? Tak odpowiada większość z nas

Bezpłatny parking na Dni Radomska 2024. Gdzie zaparkować?

Bezpłatny parking na Dni Radomska 2024. Gdzie zaparkować?

Wsparcie dla opiekunów i rodzin osób niepełnosprawnych w DPS w Radomsku

Wsparcie dla opiekunów i rodzin osób niepełnosprawnych w DPS w Radomsku